Cel mai bun factor pentru plantare gazon este sezonul. De regulă, sezonul perfect pentru plantare gazon este anotimpul toamna, conform experților și studiilor efectuate.

Vara nu este un moment potrivit pentru platare gazon, pentru că este foarte cald, secetă și sămânța nu germinează corespunzător. Toamna, în schimb, nu mai sunt temperaturi atât de mari și acest lucru faciliteaz păstrarea umezelii solului în locul unde s-au plantat semințele de gazon.

De obicei, plantele mai tinere de orice fel, inclusiv partea cu plantare gazon, au condiții de creștere mai bună într-un sezon ploios, fără prea multă căldură.

În același timp, optarea pentru plantare gazon semințe sau rulouri de gazon pe timpul toamnei aduce cu sine eliminarea buruienilor care concurează cu iarba cât și eliminarea bolilor pe tot parcursul anului.

Platare gazon toamna este, de asemenea, un avantaj, pentru că, până în vara următoare, va deveni suficient de puternic pentru a rezista temperaturilor ridicate și a secetei, va ajunge la maturitate.

Plantare gazon pe pșerioada toamnei evită câteva probleme ce ar putea apărea daca ai alege plantare gazon primăvara. De exemplu, temperaturile încă reci ale primăverii întârzie germinarea seminței sau solul poate fi prea umed pentru a germina sămânța, existând riscul de putrezire. În schimb, toamna, umiditatea solului și germinarea seminței păoate fi controlată mai ușor.

Poate doriți să efectuați o platare de gazon nou sua pur și simplu să umpleți golurile acolo unde este cazul. Indiferent de situație, terenul trebuie pregătit pentru plantare gazon, astfl încât să aibă temperatură și umiditate potrivită și să fie înlăturare buruienile.

De asemenea, în următoarele 3-4 săptămâni trebuie efectuate udări zilnice ale gazonului și întrerupt traficul pe toată suprafața tinerei peluze.

Plantare gazon rulou sau semințe poate fi o investiție de timp, energie și bani, motiv pentru care această lucrare trebuie efectuată eficient, care să asigure rezultatul dorit. Pentru acest lucru, specialiștii de la progazon vă stau la dispoziție cu sfaturi utile sau amenajare și plantare gazon.