Cum să alegi masina de tuns gazon potrivită

Înainte de a alege o maisna de tuns gazon la voia întâmplării, trebuie să te asiguri că este cea potrivită pentru peluza grădinii tale, cu argumente pro și contra, îm funcție de tăiere, consum, alimentare și bugetul de care dispui.

Atunci când proprietarii caselor își aleg o masina de tuns gazon, de obicei de orientează după preț, calitate, caracteristici, marcă și uneori producătorul. Dar, cel mai important factor în alegerea pentru o masina de tuns gazon este tocmai tipul de gazon folosit și locul unde trebuie tuns.

Este o proprietate cu loc drept, întins? Sau este o zonă cu denivelări? S-au folosit rulouri de gazon sau semințe de gazon? Trebuie cosit pe o surafață plană sau sunt copaci, arbuști și alte ornamente de evitat? Mărimea, forma și topografia proprietății influențează ce tip de masina de tuns gazon ai nevoie.

Sugestiile enumerate mai sus vă restrâng căutarea, și astfel te poți îndrepta spre o masina de tuns gazon potrivită. Pur și simplu, în funcție de dimensiunea suprafeței peluzei, poți găsi mașina de tuns ideală. Sunt mai multe tipuri: masina de tuns gazon manuală, electrică sau masina de tuns pe bază de combustibil.

O masina de tuns fără motor, de obicei sunt mai silențioase, mai ușor de mânuit, însă practicabile pentru suprafețe mai mici, deoarece aeasta taie firul de iarbă pe măsură ce împingi mașina. În schimb, masina de tuns gazon cu motor, este mai eficientă pe o suprafață de gazon mai mare, indiferent că este vorba de masina de tuns electrica sau pe bază de combustibil.

Pentru cei pretențioși și care pot aloca un buget mai mare pentru achiziția unei masini de tuns gazon, pot opta pentru ghidarea ei prin intermediul unei aplicații mobile, prin wireless.

Indiferent de masina de tuns gazon aleasă, asigură-te că vei obține un covor perfect de iarbă după ce este tuns.