Prima pagină » NOUTATI » gazon » rulouri gazon bucuresti

rulouri gazon bucuresti

  • de
intretinere gazon rulouri , fertilizarea gazonului, gazon , gazon rulouri, rulouri de gazon ,aerarea gazonului, udarea gazonului

Rulouri gazon Bucuresti

În lipsa precipitaţiilor trebuie să udaţi suficient şi în mod regulat (zilnic), chiar imediat după semănat.

Udările discontinue pot să provoace începerea încolţirii, iar radiculele fragile, ieşite din seminţe, riscă să fie distruse în zilele următoare prin instalarea secetei.

Într-un sol suficient de cald, încolţirea raigras-ului începe după (6)8-10 zile, dar cea a gramineelor cu foliajul fin este sensibil mai lungă şi mult mai eşalonată.

La amestecurile fără raigras, nu vă faceţi griji, la început, dacă gazonul dumneavoastră pare neregulat şi semănat rar. Trebuie să aşteptaţi între 3-4 săptămâni pentru ca încolţirea completă să fie efectivă.

Rulouri gazon Bucuresti

Când iarba tânără atinge 2-3(4) cm, tăvălugiţi astfel încât să întăriţi rădăcinile în sol şi, de îndată ce ajunge la 8-10 cm înălţime, veţi putea executa prima tundere cu maşina de tuns, precedată de o nouă tăvălugire, efectuată în ajun.

Această tasare va fi repetată după tăiere pentru a remedia eventualele desrădăcinări generate de cosit.

Se întâmplă frecvent, mai ales primăvara, chiar şi pe terenurile perfect curăţate şi în ciuda tuturor precauţiilor luate, să se producă simultan cu încolţirea gazonului şi încolţirea buruienilor.

Rulouri gazon Bucuresti

Pământul conţine, într-adevăr, o importantă rezervă de seminţe ale unor specii diverse care, până atunci, au rămas în latenţă, uneori şi de mai mulţi ani, şi care profită de îngrijirile acordate noii peluze pentru a germina şi a se dezvolta viguros.

Nu vă îngrijoraţi de acest fenomen, căci este vorba în majoritatea cazurilor de specii anuale care vor dispărea de la sine după a doua sau a treia tundere. Ele nu au capacitatea de a creşte după ce au fost cosite, cum fac gramineele.

Rulouri gazon Bucuresti

În acest stadiu, este indicat să nu folosiţi produse chimice, căci acestea pot dăuna gazonului.

GAZONUL DE PLACARE –Rulouri gazon Bucuresti – Rulouri gazon Bucuresti

Este un gazon gata crescut comercializat în plăci cu latura, de regulă, de 50 de cm sau în rulouri. Uneori cam scump din cauza cheltuielilor cu transportul, el este folosit şi serveşte pentru gazonarea rapidă a unor suprafeţe.

Rulouri gazon Bucuresti

Aceste plăci trebuie aşezate pe un sol bine pregătit şi nivelat. O bună tăvălugire favorizează aderenţa. Apoi, lucrările de întreţinere sunt aceleaşi ca şi pentru gazonul semănat pe loc, foarte importantă fiind udarea.

Rulouri gazon Bucuresti