Rulouri de gazon pret

Aceste tipuri de spatii verzi reprezintă o categorie aparte, au suprafete variabile de la 40-50 m2 până la 400-1000 m2, prezentând un acces limitat si fiind de fapt spatii închise delimitate de împrejmuiri. Aceste grădini sunt amenajate i întretinute de proprietar după gustul propriu, personal sau cu ajutorul firmelor specializate de profil.

Rulouri de gazon pret

În functie de pozitia fată de clădire (locuintă, sediu de firmă etc.) acestea pot fi: grădina de fatadă, grădina din spatele locuintei si grădina interioară.

Rulouri de gazon pret

Rulouri de gazon pret – Grădina de fatadă, asa cum reiese din denumire este situată în fata locuintei, poate avea o împrejmuire (gard) înaltă, joasă sau fără împrejmuire, în functie de specificul locului si de estetica urbană adoptată în acea zonă. Aproape în toate cazurile această grădină are doar functie estetică.

Rulouri de gazon pret

În functie de mărimea acesteia, respectiv de distanta de la gard la constructie se poate adopta i solutia de amenajare.

Rulouri de gazon pret

Astfel, în cazul spatiilor înguste se alege o compozitie bazată în linii mari pe specii vegetale de talie mică, precum gazonul, specii floricole si arbusti scunzi si pentru accente, putine exemplare de talie mai mare dar care nu vor incomoda prin dezvoltare si umbrire. Pentru spatiile largi se pot adopta diferite compozitii, inclusiv cea a unei ecranări vizuale complete dinspre trotuar, fie prin realizarea unui gard viu înalt, a unor grupuri de specii sempervirescente, sau a unei perdele de arbuti înalti sau de liane.

Rulouri de gazon pret

Solutia de amenajare adoptată poate fi liberă sau geometrică (simetrică sau asimetrică), cu o compozitie relativ simplă, usor de întretinut.

Rulouri de gazon pret

Rulouri de gazon pret – Grădina din spatele locuintei are atât o functie estetică dar mai ales functională, fiind de fapt locul în care proprietarul doreste să aibă intimitate si adăpost fată de privirile indiscrete. În această grădină locatarii imobilului îsi desfăẟoară unele activităti precum: odihna pasivă sau activă, servitul mesei, activităti de grădinărit, cititul, diferite jocuri, îndeletniciri artizanale de dezvoltare a personalitătii, înot (în cazul existen ei unui bazin sau a unei piscine) etc.

Rulouri de gazon pret