Pret gazon rulou

GAZONUL – Pret gazon rulou

Gazonul constituie unul dintre elementele esenţiale ale grădinii de agrement, atât din motive estetice, cât şi din raţiuni practice.

Numai şi prin aspect, covorul verde al peluzei evocă şi sugerează destinderea. El este, în acelaşi timp, util pentru plantaţiile de arbuşti şi florale, punându-le pe acestea din urmă în valoare, prin contrast, şi îi conferă astfel decorului unitatea indispensabilă.

În plan practic, gazonul oferă, în plus, o „calitate” din ce în ce mai căutată astăzi; deşi trebuie îngrijit cu regularitate, întreţinerea sa poate fi mecanizată integral, deci executată rapid, fără efort şi fără a fi nevoie de cunoştinţe speciale, doar dacă dispunem de echipamente adecvate.

Nu este de neglijat faptul că, dintre toate elementele grădinii, gazonul implică cele mai mici costuri pe unitatea de suprafaţă.

ASPECTE ALE ÎNFIINŢĂRII GAZONULUI – Pret gazon rulou

Pregătirea terenului – Pret gazon rulou

O peluză reuşeşte cu atât mai uşor cu cât solul este de mai bună calitate, puţine soluri fiind complet improprii pentru această utilizare.

Există specii de graminee adaptate pentru fiecare situaţie în parte şi, alegând un amestec potrivit putem să obţinem un rezultat cel puţin acceptabil şi în cazurile dificile.

Pret gazon rulou

Pregătirea terenului constă în principal într-un săpat atent, executat cu cel puţin trei sau patru luni înainte, astfel încât să permită pământului să se taseze bine înainte de semănat: gramineele preferă un sol compact în momentul germinaţiei.

Pret gazon rulou

În cursul acestei lucrări, aveţi grijă să înlăturaţi pietrele şi mai ales tulpinile de buruieni perene precum volbura (Convolvulus arvensis), păpădia (Taraxacum officinale) şi, mai ales, pirul (Agropyrum repens), care, altfel, vor creşte şi vor fi greu de eliminat, odată ce gazonul va fi înfiinţat.

În mod firesc, nu pot fi distruse astfel toate aceste plante nedorite şi, îndeosebi, cele prezente sub formă de seminţe în stare de latenţă.

Este totuşi absolut necesar să avem la dispoziţie un teren perfect curat. Pentru a reuşi, lăsaţi să treacă un interval de timp suficient între săpat şi semănat. Semănaţi primăvara cel mai devreme în luna aprilie, pentru a lăsa seminţelor nedorite timpul de a germina.

Pret gazon rulou

În acest mod, veţi putea distruge prin prăşit sau prin erbicidare toate buruienile care vor apărea succesiv.

Atunci când este posibil, o altă soluţie constă în înfiinţarea unei culturi bune premergătoare (cartoful, de exemplu) în anul care precedă semănatul.

Pret gazon rulou