Plante de gradina
Plante de gradina – Majoritatea producătorilor nu îşi vând produsele direct consumatorului final. Între producător şi consumatorul final există verigi de desfacere; în această zonă îşi desfăşoară activitatea intermediarii, care au funcţii variate:
Comercianţi – angrosiştii şi comercianţii cu amănuntul cumpără marfa, devin proprietarii acesteia şi o revând la rândul lor. În această lecţie vom vorbi mai în detaliu despre activitatea acestora.
Agenţi comerciali – sunt reprezentanţi ai firmelor producătoare, cunoscuţi în special sub denumirea de agenţi de vânzări; ei caută cumpărători şi pot trata cu aceştia în numele producătorului, deşi marfa nu este în posesia lor.
Colaboratori – participă în procesul de distribuţie cu propriile magazii sau depozite sau fac servicii de reclamă-publicitate, dar marfa nu devine proprietatea lor şi nici nu pot trata cu clienţii în ceea ce priveşte aprovizionarea sau vânzarea.
Plante de gradina – Design-ul unei gradini depinde mai mult de pozitia fiecarei plante, raportata una la alta si la structura locului, decat de caracteristicile plantei. Prin urmare, designul unei gradini inseamna infrumusetarea unei bucati de pamant astfel incat sa aiba un aspect natural, de peisaj. Florile si accesoriile trebuie sa sporeasca efectul, nu sa il contrazica.
Plante de gradina – Florile sunt „accidente”. Ele subliniaza, adauga culoare, dau varietate si finisaj; ele sunt ornamentele, iar peluza si celelalte plante sunt cadrul. O floare la marginea gradinii poate fi mai de efect decat 20 de flori plasate in centrul peluzei – pentru acest caz avem exemplul plante de gradina in gradinile frantuzesti, in care toate plantele sunt asezate in ordine sau cel al gradinilor americane, care au flori pe margine iar pe centru peluza, ca loc de joaca pentru copii.
Plante de gradina – Uneori, plante de gradina si cele de grup nu se planteaza decat dupa ce s-a stabilit gazonul. De obicei insa, cele doua procese se petrec in paralel. Dupa ce s- a nivelat pamantul, zonele se delimiteaza cu bete; apoi se pot planta gazonul si plante de gradina. Plantarea copacilor se poate face primavara sau toamna (de preferinta toamna cand trunchiul e crescut destul iar pamantul are o conditie perfecta pentru drenaj). Tufisurile se planteaza inspre spatele curtii. Sapati pamantul, asezati tufisurile la intervale mici, pliviti-le un timp si apoi lasati-le sa creasca. Daca nu va place cum arata pamantul ramas liber intre ele, puteti planta gazon; cine face asta sa nu se astepte insa ca tufisurile sa aiba un foliaj bogat. Plante de gradina trebuie plantate la intervale mici pentru ca arata mai bine la inceput; este foarte usor apoi sa le rariti. special, ci şi o meserie frumoasă, o adevărată artă!