INGRIJIRE GAZON – PRIMA TUNDERE

Ingrijire gazon . Inainte de prima tundere, smulgeti la mana eventualele buruieni. Taiati gazonul cu o masina care aduna gazonul taiat.
O buna parte din semintele dumneavoastra au germinat si noul Dvs gazon atinge aproximativ 10 cm. Ingrijire gazon
Este timpul sa faceti prima tundere. Prima data, este indicat sa nu se faca o tundere propriu-zisa, ci mai degraba o nivelare. Deci reglati masina de tuns in asa fel incat sa taie numai varfurile. Atentie – daca este vorba de o masina veche, ascutiti bine cutitele. Altfel, acestea vor avea tendinta de smulgere in loc de taiere, si cum firele de gazon sunt inca fragile, puteti avea pierderi. Adunati iarba in bacul special conceput. Ideal, aceasta prima tundere se face intr-o zi fara ploaie, dupa ce roua se va fi evaporat. Pamantul trebuie sa fie suficient de ferm pentru ingrijire gazon in asa fel incat incaltarile Dvs sa nu lase urme. O tundere la 5-6 cm este suficienta.
Faceti la fel si pentru urmatoarele doua -trei taieri. Apoi, pe masura ce gazonul se indeseste, incepeti sa taiati de mai jos. Nu lucrati cand iarba sau solul sunt umede, pentru ca riscati sa il smulgeti – cutitul se incarca de pamant, iarba uda nu trece usor si in final efectul este de smulgere – mai ales cand bacul incepe sa se umple.
Prima tundere terminata, treceti un rulou peste toata suprafata pentru a repune in pamant plantele tinere care au fost eventual un pic smulse din pamant.

Ingrijire gazon
Intotdeauna umed. Dupa semanat si in timpul rasaririi, pamantul trebuie sa fie umed tot timpul. Udati de preferinta dimineata daca noptile sunt racoroase, si seara daca noptile sunt calde, pentru a preintampina evaporarea.

IGRIJIRE GAZON – CAND SE TUNDE
De frecventa tunderii si regularitatea ei depinde direct aspectul gazonului pe care l-ati plantat.
Frecventa tunderii depinde de amestecul de gazon pe care l-ati folosit.
Incepand cu luna februarie. Data primei tunsori din an depinde de regiune si climat.
In debutul anului, firele de gazon sunt grase si umede. Se aglomereaza si provoaca des infundarea masinii de tuns.
Toamna, tundeti atat timp cat iarba mai creste. Aceasta poate dura pana in noiembrie. Ingrijire gazon

INGRIJIRE GAZON – FRECVENTA TUNDERII
. Pe un teren de golf tunderea se face de doua ori pe zi !
Fara a face la fel, trebuie sa tundeti cel putin o data pe saptamana pentru a obtine densitatea si aspectul unui covor verde.
In functie de sezon, modulati aceasta frecventa.
Primavara, cand cresterea este importanta, trei tunderi in doua saptamani pot fi necesare si utile. In mijlocul verii insa, o tundere la doua saptamani este suficienta.
Toamna, este inca o perioada de crestere deci tunderea saptamanala se va impune. In toate cazurile, nu asteptati ca gazonul sa fie foarte inalt. INGRIJIRE GAZON – ProGazon

Ingrijire gazon