Gazon rulou sector 6

Aceste tipuri de spatii verzi reprezintă o categorie aparte, au suprafete variabile de la 40-50 m2 până la 400-1000 m2, prezentând un acces limitat i fiind de fapt spatii închise delimitate de împrejmuiri. Aceste grădini sunt amenajate i întretinute de proprietar după gustul propriu, personal sau cu ajutorul firmelor specializate de profil.

Gazon rulou sector 6

În functie de pozitia fată de clădire (locuintă, sediu de firmă etc.) acestea pot fi: grădina de fatadă, grădina din spatele locuintei i grădina interioară.

Gazon rulou sector 6

Gazon rulou sector 6 – Grădina de fatadă, aa cum reiese din denumire este situată în fata locuintei, poate avea o împrejmuire (gard) înaltă, joasă sau fără împrejmuire, în functie de specificul locului i de estetica urbană adoptată în acea zonă. Aproape în toate cazurile această grădină are doar functie estetică.

Gazon rulou sector 6

În functie de mărimea acesteia, respectiv de distanta de la gard la constructie se poate adopta i solutia de amenajare.

Gazon rulou sector 6

Astfel, în cazul spatiilor înguste se alege o compozitie bazată în linii mari pe specii vegetale de talie mică, precum gazonul, specii floricole i arbuti scunzi i pentru accente, putine exemplare de talie mai mare dar care nu vor incomoda prin dezvoltare i umbrire. Pentru spatiile largi se pot adopta diferite compozitii, inclusiv cea a unei ecranări vizuale complete dinspre trotuar, fie prin realizarea unui gard viu înalt, a unor grupuri de specii sempervirescente, sau a unei perdele de arbuti înalti sau de liane.

Gazon rulou sector 6

Solutia de amenajare adoptată poate fi liberă sau geometrică (simetrică sau asimetrică), cu o compozitie relativ simplă, uor de întretinut.

Gazon rulou sector 6

Gazon rulou sector 6 – Grădina din spatele locuintei are atât o functie estetică dar mai ales functională, fiind de fapt locul în care proprietarul dorete să aibă intimitate i adăpost fată de privirile indiscrete. În această grădină locatarii imobilului îi desfăẟoară unele activităti precum: odihna pasivă sau activă, servitul mesei, activităti de grădinărit, cititul, diferite jocuri, îndeletniciri artizanale de dezvoltare a personalitătii, înot (în cazul existen ei unui bazin sau a unei piscine) etc.

Gazon rulou sector 6