Gazon rulou Ilfov

În functie de mărimea spatiului disponibil, de gusturile proprietarului, de activitătile pe care dorete să le desfăẟoare, grădina este structurată ẟi amenajată, putând cuprinde: suprafete i căi de acces, suprafete îngazonate, aranjamente florale, arbori, arbuti i liane, mobilier de grădină, lămpi pitic, pergole i treiaje cu plante că ărătoare pentru realizarea umbrei, chioc de grădină, bazin cu peti decorativi, piscină, barbeque, minigrădină de zarzavaturi, minilivadă, miniseră, magazie de unelte, padoc i cucă pentru câine.

Gazon rulou Ilfov

În cazul vegetatiei, speciile cel mai des utilizate sunt speciile floricole perene, gazonul, trandafirii, arbutii floriferi sau cei sempervirescenti de talie mică, speciile agă ătoare (liane sau specii anuale volubile) pentru decorarea zidurilor, pergolelor, chiocurilor i treiajelor, precum i diferite specii cu port pendent, sau specii de răẟinoase.

Gazon rulou Ilfov

Solutia de amenajare se adoptă fie la recomandările arhitectului clădirii, fie la cele ale unui arhitect peisagist de la o firmă de profil, fie după propriile idei, libertatea de alegere fiind totală în acest caz.

Gazon rulou Ilfov

Gazon rulou Ilfov – Grădinile interioare, sunt mai putin răspândite i cunoscute, datorită caracterului special al constructiilor în care sunt realizate. În cazul unor locuinte, dar i a unor hoteluri, spitale, sedii de firme, institutii, sunt prevăzute în arhitectura acestora unul sau mai multe spatii destinate amenajărilor peisagistice. Aceste grădini pot fi amenajate pentru circulatia interioară sau pot fi amenajate doar pentru contemplare.

Gazon rulou Ilfov

Solutia de amenajare adoptată poate reda cu mult rafinament un colt din natură, folosindu-se diferite elemente native: specii ierboase, arbustive sau lemnoase, stânci i pietre, un mic bazin cu aspect natural, o cascadă miniaturală. Gazon rulou Ilfov. Unele grădini pot fi amenajate sub influenta artei plastice folosindu-se elemente specifice: dale i bănci de o anumită formă sau culoare, arbuti tuni, diferite aranjamente din materiale inerte de texturi i culori variate. Gazon rulou Ilfov. Pentru unele grădini interioare se poate adopta o solutie strict geometrică sau se pot adopta principiile grădinilor miniaturale japoneze, astfel încât liniile arhitecturale ale constructiei să se îmbine plăcut cu scena de peisaj creată.

Gazon rulou Ilfov

În cazul tuturor acestor tipuri de spatiu verde este necesară, de la bun început, cunoaterea situatiei (existen a i pozi ionarea) tuturor instalatiilor subterane ce deservesc clădirea (conducte de apă sau de gaz metan, instalatii electrice, canalizări).

Gazon rulou Ilfov