Gazon rulou Bucuresti

Gazonarea cu rulouri este metoda cea mai rapida pentru a avea un covor verde, uniform si fara buruieni. Gazonarea poate fi facuta indiferent de perioada anului, cu exceptia situatiei in care terenul este acoperit de zapada. In comparatie cugazonarea prin seminte, intinderea unui unui covor de iarba din gazon rulou Bucuresti se poate realiza numai in cateva ore.

Semanarea gazonului se realizeaza primavara sau toamna. Lucrarile de insamantare gazon / plantare gazon sunt executate cu utilaje si dispozitive speciale pentru pregatire, imprastierea si incorporarea semintelor de gazon. Rasarirea gazonului semanat se produce etapizat, aceasta fiind un adevarat proces pana la formarea covorului de gazon. Gazonul se tunde si prin operatiunea de tuns gazonul se indeseste si formeaza peluza sau covorul de gazon. Terenul gazonat se inierbeaza si poate fi calcat fara grija.

Gazon rulou Bucuresti

     Operatiunea consta in erbicidarea (sau dezierbarea), saparea, maruntirea si nivelarea terenului, furnizarea si imprastierea unui adaus de nisip (1 m.c. la 100 m.p.), prefertilizarea terenului cu 30 gr. ingrasaminte/m.p., semanarea si incorporarea semintelor de gazon (50 gr./m.p.) si tavalugirea suprafetelor pe care s-a semanat gazonul.

Gazon rulou Bucuresti

Deoarece pentru a rasari si a se mentine in viata, semintelor de gazon le trebuie multa apa, se recomanda sa se realizeze (pe terenul de gazonat) o instalatie automatizata de udare. Terenurile insamantate trebuie udat des, mentinute ude, atat ziua cat si noaptea, pana la rasarirea gazonului, dupa care udarea trebuie facuta dimineata si seara.

Gazon rulou Bucuresti

Gazonul este un amestec de seminte de ierburi perene a caror perioada de germinatie este diferita, de aceea pana la rasarirea completa a gazonului insamantat trec pana la 30-35 zile, iar maturitatea si densitatea gazonului se obtine in 3 luni de intretinere atenta (udare zilnica, tuns saptamanal, fertilizare lunara, extragere buruieni, completari de goluri, etc.).

Gazon rulou Bucuresti

Operatiunea de insamantare gazon se termina in momentul cand s-a realizat tavalugirea si nu in momentul rasaririi gazonului. Dupa tavalugire incepe intretinerea gazonului, ceea ce reprezinta un serviciu diferit si se plateste separat.

Gazon rulou Bucuresti