Gazon pret metru patrat

Utilizarea in exces a pesticidelor – Gazon pret metru patrat

Tratamentul excesiv cu pesticide pentru rezolvarea diferitelor probleme creaza un cerc vicios. Fungicidele, insecticidele si ierbicidele micsoreaza numarul microorganismelor daunatoare, dar si pe cele folositoare. Inainte de aplicarea tratamentului trebuie sa se indentifice vinovatii apoi adaptarea unei solutii la problema data. In acest fel se reduce cantitatea de substante aplicate pe gazon.

Alegerea gresita a soiurilor de gazon – Gazon pret metru patrat

O specie care creste viguros nu va fi afectata de boli spre deosebire de o specie care are un ritm de dezvoltare lent si careia nu-i prieste conditiile. Dar chiar daca conditiile sunt ideale bolile isi pot face aparitia. Solutia consta in utilizarea de specii si soiuri rezistente la boli.

Irigarea impropie – Gazon pret metru patrat

Unele boli prefera radacinile umede, altele se raspandesc rapid daca frunzele sunt umede. Asadar evitarea irigarii excesive este de dorit pentru a reduce conditiile prielnice dezvoltarii bolilor.

Umbra – Gazon pret metru patrat

Atunci cand gazonul creste la umbra el nu poate sa produca clorofila suficienta. In consecinta gazonul va fi mai rar si este recomandat utilizarea unor specii de gazon care se preteaza la umbra.

Probleme ale solului – Gazon pret metru patrat

Solurile compactate sunt un factor important pentru aparitia bolilor deoarece restrictioneaza cresterea radacinilor si slabesc planta. Se recomanda aerarea solului, iar apoi garnisirea cu pamant.

Bolile gazonului – Gazon pret metru patrat

Patarea maronie – Gazon pret metru patrat

  • Sezon: De la mijlocul pana la sfarsitul verii

  • Descriere: zone mari neregulate cu diametrul de cativa metrii care apar in gazon. Zonele au o culoare maronie pana la gri, iar normal sunt afectate doar tulpinile si frunzele.

  • Conditii favorabile: Temperaturi ridicate (75- 95 F), umiditate ridicata,dezvoltare slaba in urma fertilizarii excesive si umezeala excesiva.

  • Conditii de cultura: Se recomanda evitarea dozarii excesive cu azot, reducerea zonelor umbroase, irigarea pe adancime cand este necesara si realizarea aerarii.

Dollar Spot – Gazon pret metru patrat

  • Sezon: primavara pana toamna

  • Descriere: Gazonul se usuca sub forma unor pete mici care se pot extinde pe zone intinse. Petele sunt de culoare bronz-albuie, iar dimineata se pot observa fungi albi forma de paienjenis.

  • Conditii favorabile: Temperaturi moderate cu exces de umiditate si sol tasat sunt factori care contribuie la aparitia acestei boli, deficientele de azot pot conduce la instalarea acestei boli.

  • Conditii de cultura: Cresterea fertilizarilor cu azot, reducerea tasarilor la minim, favorizarea irigarilor cu penetrarea adanca a apei sunt factori care reduc infestarea.

Gazon pret metru patrat