Decoratiuni gradina
1.Decoratiuni gradina – Obiectivul – crearea unui „tablou”. Toata munca de amenajare si plantare este depusa pentru a realiza aceasta idee. Peluza poate fi considerata panza tabloului, casa sau orice alt punct proeminent este figura centrala, iar plantarea florilor completeaza compozitia si adauga culoare.
2.Decoratiuni gradina – „Tabloul” trebuie sa aiba aspectul unui peisaj natural, nu trebuie sa para fortat, fals. Orice alt principiu al design-ului de gradina trebuie sa se subordoneze acestor 2.
3.Decoratiuni gradina – Locul trebuie conceput ca o unitate. Daca locuinta nu arata bine, cereti-i arhitectului sa o imbunatateasca; un arhitect adevarat o va privi ca un intreg, ii va intelege designul si sensul si va sugera imbunatatiri care ii vor intari structura. Un amator ii va adauga un semineu aici, o fereastra dincolo, etc.; e posibil ca aceste sugestii sa fie bune, luate fiecare in parte, dar sa nu aiba nimic in comun cu cladirea ca intreg, si sa fie ridicole.
4.Decoratiuni gradina – Gradina trebuie sa aiba un punct centra. Marginile trebuie sa fie mai putin evidentiate decat centrul, astfel ca:
centrul trebuie sa fie deschis;
sa incadreze si sa umple laturile, pentru a evita efectul de imprastiere.
5.Decoratiuni gradina – Florile sunt „accidente”. Ele subliniaza, adauga culoare, dau varietate si finisaj; ele sunt ornamentele, iar peluza si celelalte plante sunt cadrul. O floare la marginea gradinii poate fi mai de efect decat 20 de flori plasate in centrul peluzei – pentru acest caz avem exemplul gradinilor frantuzesti, in care toate plantele sunt asezate in ordine sau cel al gradinilor americane, care au flori pe margine iar pe centru peluza, ca loc de joaca pentru copii.
6.Decoratiuni gradina – Design-ul unei gradini depinde mai mult de pozitia fiecarei plante, raportata una la alta si la structura locului, decat de caracteristicile plantei. Prin urmare, designul unei gradini inseamna infrumusetarea unei bucati de pamant astfel incat sa aiba un aspect natural, de peisaj. Florile si accesoriile trebuie sa sporeasca efectul, nu sa il contrazica.