Cum să obții un gazon ingrijit

Știm cu toții că un gazon ingrijit dă un aspect luxos, arată bine zona. Mai știm că, pentru a avea un gazon ingrijit, este nevoie de apă și să-l tundem periodic. Puțini știu însă că, pentru un gazon ingrijit, trebuie să avem în vedere și marginile acestuia.

Adesea, marginile peluzei, acolo unde nu ajunge mașina de tuns iarba, sunt neglijate. Astfel, ajung să se usuce sau fierele de iarbă să fie mai înalte decât restul gazonului.

Așadar, după ce ai cosit gazonul, astfel încât să arate ordonat, frumos și uniform, asigură-te că ai tăiat și marginile acestuia pentru un aspect de gazon ingrijit, mai ales acolo unde sunt obstacole, cum ar fi bordurile sau copacii.

Cu o simplă pereche de foarfeci pentru tăiat iarba, poți face treaba cu ușurință, pentru tăierea firelor de iarbă acolo unde mașina de tuns gazon nu are acces.

Acest lucru trebuie făcut la fiecare tundere pentru un gazon ingrijit, pentru a obține uniformitatea. Chiar dacă aparent pare o muncă grea, nu este deloc, pentru că firele de iarbă se tund ușor cu foarfecele de grădină.

De exemplu, pentru un gazon ingrijit, dacă marginile acestuia sunt uscate, rupte, zdruncitate, neuniforme sau deteriorate, se poate utiliza o lopată ascuțită sau un hârleț pentru tăierea uniformă a marginilor.

Pentru a te asigura că obții o margine dreaptă, poți folosi o scândură de lemn sau alt ghidaj de tăiere. Dacă este cazul de curbe, se poate folosi ca reper un furtun ce poate acționa la fel, ca ghidaj de tăiere.

Întreținerea marginilor gazonului este necesară cel puțin o dată pe an, mai ales dacă gazonul se află pe pământ nisipos, deoarece marginile acestuia se pot rupe ușor.

O peluză frumoasă și aranjată este visul oricărui proprietar – dacă nu ai timp pentru munca unui gazon ingrijit, apelează la specialiștii în domeniu pentru a obține acest rezultat pentru peluza ta – un gazon ingrijit.