Află câteva secrete despre cum să crești gazon in gradina sănătos și ecologic și despre cum să menții peluza mai sănătoasă, mai verde și mai groasă, cu mai puțin efort.

Dacă urmezi câteva sfaturi și ai câteva trucuri, un gazon in gradina este extrem de simplu de întreținut verde și proaspăt pe tot parcusul anului.

Udatul de gazon in gradina – dacă uzi frecvent însă doar la suprafață, rădăcinile gazonului nu vor pătrunde în adâncimile pământului, pentru a se fixa bine.

Din când în când, este bine ca orice tip de gazon in gradina să fie afânat cu ceva ascuțit din loc în loc, pentru a pătrunde apa adânc la rădăcini, pentru a-și putea lua nutrienții de care are nevoie.

Pentru o umiditate bună a solului, gazon in gradina trebuie udat cel puțin 30 de minute. Desigur, depinde și de condițiile meteorologice – dacă va plua suficient, nu mai e nevoie de udare.

Pentru a verifica cât de adânc a pătruns apa în sol, verificați acest lucru cu o lopată ascuțită. Idealul pentru gazon in gradina este umiditatea la cel puțin 4-6 centimetri.

Solurile solide, argiloase, unde este semănat gazon in gradina, trebuie udat mai frecvent și mai des, pentru că apa pătrunde mai greu. În schimb, pe solurile nisipoase apa pătrunde mai ușăr la rădăcină. Pe vreme de secetă, este bine să udați gazon in gradina la fiecare două zile.

Buruieni pe gazon in gradina – inevitabil, chiar dacă ai pus rulouri de gazon sau semințe de gazon, vor apărea buruieni. Însă, acestea trebuie înlăturate de pe peluză. Ierbicidarea trebuie facută în perioada bună – să nu fie nici prea rece, pentru că nu va acționa eficient, să nu fie nici prea cald, pentru că ar putea afecta și firele de iarbă.

Aplică ierbicidul într-o perioadă când nu se anunță ploi, pentru a nu-l dilua și pentru a putea acționa eficient împotriva buruienilor de pe gazon in gradina.

Nu în ultimul rând, gazon in gradina trebuie fertilizat în perioada toamnei, pentru a-l pregăti pentru vremea friguroasă de iarnă.

Dacă nu ai timpul și experiența necesară pentru toți acești pași, apelează cu încredere la specialiștii noștri în întreținere gazon in gradina.