Amenajari gradini

Amenajari gradini, parcuri si spatii verzi

Noile tendinte in materie de amenajari gradini sunt: inverzirea spatiilor urbane si amenajarea de gradini functionale. Sistemele de irigat nu sunt considerate un trend , ci mai degraba un „must have” in orice gradina, deoarece pentru a avea o gradina mereu proaspata, este necesara o irigare adecvata.

Amenajari gradini

Anul 2016 aduce cu el dorinta omului sufocat de aglomeratia urbana de a-si transforma putinul spatiu pe care-l detine intr-un colt de natura. Din cauza ritmului alert in care-si desfasoara activitatea, omul modern nu mai are timp pentru lungi plimbari prin parc, la tara sau la munte, insa stresul provocat de grijile cotidiene il face sa-si doreasca sa aduca natura la el acasa.

Amenajari gradini

Doar atunci cand suntem in mijlocul naturii reusim sa dobandim echilibrul si linistea de care avem atata nevoie – sufrageria in aer liber cu mobilier vintage: scaune din metal, balansoare din ratan, mese incrustate cu pietre, semineu, canapele din ratan cu multe perne colorate, iluminare ambientala, sistem audio incorporat.

Amenajari gradini

Cei ce nu au destul spatiu pentru amenajarea unei gradini vor gandi ca pentru ei exista doar posibilitatea de a visa. Exista totusi si pentru acestia solutie – amenajarea unei gradini suspendate, care poate fi amenajata pe acoperis sau terase. Fantanile arteziene, iazurile si stancariile, cursurile de apa, plantele, bancutele din lemn, piatra aplicata pe garduri, foisoarele, leaganele, diversele ornamente din lemn sau piatra, ne vor transforma micuta curte urbana intr-un refugiu natural.

Amenajari gradini

Proiectare 2D si 3D – Apeland la o firma specializata in peisagistica, puteti beneficia de proiectarea 2D, 3D, cu ajutorul careia vedea de la inceput cum va arata gradina dumneavoastra.

A amenaja un spatiu verde nu înseamnă a umple spatiile goale dintre clădiri cu „pietre, iarbă, flori si copaci” ci înseamnă a organiza, a armoniza ẟi a disciplina formele vegetale, cromatica dinamică a florilor ẟi frunzelor, mobilitatea apei, contrastul textural al suprafetelor ẟi relieful cu diferite constructii sau dotări.

Amenajari gradini